Przygotowujemy danie kuchni łotewskiej


W dniu 25.01.2018 r. Uczniowie z klasy V wraza z wychowawcą Małgorzatą Murdzią zabawili się w kucharzy i przygotowali placki ziemniaczane z boczkiem i śmietaną-danie typowe dla kuchni łotewskiej. Przygotowanie potrawy nadzorowała szkoła partnerska z Saldus. Uczniowie i nauczycielka ze szkoły w Łotwie Evita Dureika instuowali nas online jak przygotować placki. Kucharzenie trwało okoła dwóch godzin, po czym nastąpiła degustacja; uczta dla podniebienia.  Całości towarzyszyła konferencja video. Szkoła z Łotwy w tym czasie przygotowywała takie samo danie, co dało nam okazję do nauki i obserwacji. Zajęcia były częścią programu Erasmus +. 


pajacyk.gif

Aktualności 2018

PoWtŚrCzPiSoNi
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031